HavsfiskeForum.se
http://havsfiskeforum.se/

Röken med till Norge
http://havsfiskeforum.se/viewtopic.php?f=69&t=179
Sida 1 av 1

Författare:  Kirshim [ 24 juni 2013, 23:01 ]
Inläggsrubrik:  Röken med till Norge

Brukar varje år när vi åker till Norge packa med lilla röken.
Den har en egen liten packlista med tillbehör:
alspån
T-röd
grovsalt
bordssalt
peppar
nån form av knäckebröd
smör/margarin
citronsaft

Fisk att röka är en barnlek att fånga, om man nu inte har tur att fånga uer eller makrill så får man ju alltid småsej
när ni kommer i land så börja ta ur fisken och salta den (2 möjligheter, antingen låter ni den ligga i grovsalt minst en timme eller så tar ni bordsaltet och saltar den med det och lägger den direkt i röken, nåt jag föredrar, kankse inte för smaken utan för när jag kan äta den sen)
Låt fisken rökas 10-15 min under den tid ni ändå står och rensar er fångst...
gå sedan och tvätta av er och duka bordet, ta in fisken och servera den på en härlig knäckbrödsmacka med lite salt, peppar och citron, i det läget kan man nog inte äta nåt godare....

Författare:  Magnus [ 25 juni 2013, 00:18 ]
Inläggsrubrik:  Re: Röken med till Norge

Helt rätt! Röken ska med vid nästa havsfiskeresa.

Författare:  drukat [ 18 december 2014, 12:19 ]
Inläggsrubrik:  Re: Röken med till Norge

Im looking for some natives recipes for fish cooking mby someone can halp me?

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/